Karriär / Chief Operating Officer (COO)

CHIEF OPERATING OFFICER (COO)

Eitrium söker en framåtlutad, driven och entreprenöriell COO, som vill vara en del av Eitriums framgångsresa. Att vara COO på Eitrium innebär att vara med att driva och vidareutveckla en nystartad bolagsgrupp med starka ägare och stora tillväxtplaner.

På Eitrium erbjuds frihet under ansvar, i dess rätta bemärkelse!

OM ROLLEN

Som COO rapporterar du till VD, och ingår i koncernens ledningsgrupp. I rollen är du ansvarig för att på ett effektfullt sätt utveckla bolagsgruppens verksamheter och att satta mål uppnås. Det innebär att du kommer fungera som ett bollplank för portföljbolagen, sätta utvecklingsagendor samt hantera alla interna angelägenheter. Du behöver ha full kontroll på alla verksamheter i bolagsgruppen och kunna prioritera din tid och gruppens resurser effektfullt.

I ditt ansvar ingår att utveckla, och säkerställa, portföljbolagens lönsamhet och tillväxt, där ca ett bolag per månad tillkommer. Du behöver vara duktig på att hantera förväntningar från olika håll och vara redo att, på eget initiativ och efter egen förmåga, lösa de utmaningar som löpande uppstår inom portföljbolagen. Du kommer bli koncernens ovärderliga ögon och öron.

I samarbete med portföljbolagens VD:ar ansvarar du för att sätta utvecklingsagendan genom att identifiera, och utveckla, de mest kritiska framgångsfaktorerna i respektive portföljbolags verksamhet samt säkerställa bolagens succession och tillgång till kompetens, utan att bygga överflödig byråkrati.

En stor del av din roll är att arbeta med korsbefruktning mellan bolagen och säkerställa att ”best-practice” sprids. Arbetet kommer främst ske genom styrelsearbete i respektive portföljbolag.

 

PROFIL, BAKGRUND OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

Du har en akademisk utbildning, troligen inom ekonomi eller teknik, och 5 – 10 års erfarenhet av liknande roller. Sannolikt har du en bakgrund inom Management Consulting, som COO eller som entreprenör.

 

I rollen som COO behöver du vara:
• Analytisk och förstå balans- och resultaträkningar fullt ut, samt kunna utvärdera verksamheter med deras respektive styrkor och svagheter.
• En god förhandlare, som obehindrat kan föra dialog med entreprenörer från olika företagskulturer. Du finner glädje i, och gillar, att göra affärer.
• Van att ta stort eget ansvar och bidra till ett högt tempo.

 

För att lyckas i rollen är du:
• En affärsmässig och stark ledare, med mycket god organisatorisk förmåga och ett både operativt och strategiskt mind-set, samt naturlig förmåga att se helheten.
• Professionell i din kommunikation och kan leverera tydliga och koncisa material och presentationer, på god svenska och engelska.
• En utpräglad doer, bekväm att ta stort ansvar och hantera många bollar i luften, och får saker gjorda. Du är även duktig på att få andra att leverera, men föregår med gott exempel och sätter högst krav på dig själv.
• Självgående med hög arbetskapacitet, starkt driv, hög ambitionsnivå och initiativförmåga.
• Stresstålig samt både prestigelös och flexibel i att ta tag i det som behöver göras.
• En människokännare som ofta får sin vilja igenom.
• Trygg i dig själv med utmärkt förmåga att ta initiativ och fatta beslut, inte minst i en både snabbfotat entreprenöriell och långsiktigt stabil kultur.
• Duktig på att sätta utvecklingsagendor och samla upp en gemensam målbild kring dessa, därefter exekvera på dessa.
• Självsäker och förtroendeingivande, och du för dig bekvämt även i pressade situationer.
• Hjälpsam och stöttande gentemot dina kollegor.

 

Rollen som COO på Eitrium är en spännande roll med stort ansvar i ett nystartat, drivet bolag i kraftig tillväxt. Det är en roll med enastående möjligheter att få leda det vidare utvecklingsarbetet av redan starka bolag. Trots det höga arbetstempot, finns utrymme att planera det egna arbetet.

 

På Eitrium ges du fantastiska möjligheter att bygga din kompetens och professionella nätverk, samt få värdefulla erfarenheter för din fortlöpande karriär och – inte minst – bygga ett investmentbolag från scratch. På Eitrium är det lätt att trivas!

 

ÖVRIGT

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering på Eitriums kontor i lättillgängliga Solna Arenastad, med goda parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavia.

Eitrium samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information och frågor om rollen är du välkommen att kontakta Wes Seniorkonsult Eva Winberg Tydén på 070 424 51 10 eller eva@wesgroup.se.

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, tex. uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Position:
Chief Operating Officer (COO)
Arbetstid:​
Heltid
Arbetsform:
Tillsvidare
Sista ansökningsdatum:​
-
Dela: