Karriär / Driven Redovisningsansvarig till Eitrium!

Driven Redovisningsansvarig till Eitrium!

Har du erfarenhet som Redovisningskonsult där du arbetat brett inom ekonomi? Trivs du bra i en roll där du får arbeta med frihet under ansvar? Vill du vara med på en spännande tillväxtresa i ett bolag med hög framåtanda? Då är rollen som Redovisningsansvarig till Eitrium för dig!

Om Eitrium
Eitrium är en industrikoncern som erbjuder marknadsledande produkter och värdeskapande tillverkning genom sina sju dotterbolag. Genom att kombinera bevisat lönsamma nischade och entreprenörsdriva småbolag med tryggheten av att ingå i en diversifierad företagsgrupp. Vi drivs av en passion för entreprenörskap och att skapa meningsfulla och hållbara värden.
Eitriums dotterbolag tillhandahåller marknadsledande produkter och varumärken – allt ifrån tillbehör till lekplatser, medicintekniska värmehjälpmedel, till avancerad metall- och plastbearbetning. Eitriums mål som ägare är att framtidssäkra entreprenörsledda bolag, genom att agenda sätta utveckling inom digitalisering, hållbarhet och succession. Idag består vår portfölj av bolag inom diverse industrier i Sverige, Norge och Finland, som omsätter ≈30-80 mSEK, om totalt 150st medarbetare.

Följande bolag ingår idag i koncernen: Eliasson Plast (Borås), Werinova (Mullsjö), Ilmeg Products (Nyköping), Mora Contract Manufacturing (Mora), Polyfix (Söderköping), Keymet (Jakobstad) samt Minitech (Hamar/Malung).
Läs mer: https://www.eitrium.com/

Om tjänsten som Redovisningsansvarig
I rollen blir du en viktig pusselbit i Eitriums fortsatta tillväxtresa där du blir Redovisningsansvarig för ett par av Eitriums industribolag. Dina arbetsuppgifter består av löpande bokföring, månads- och årsbokslut, upprättandet av årsredovisningar (K2 & K3) och deklarationer. Du samarbetar tätt med dina industribolag, där du blir VD:s högrahand med ekonomiska analyser. I rollen får du även möjlighet att aktivt bedriva processutvecklingar med syfte att implementera enhetliga och effektiva arbetssätt och rutiner.

Du utgår från kontoret i Borås (hos Eliasson Plast), alternativt från vår verksamhet i Nyköping (Ilmeg Products) eller Mullsjö (Werinova). Tjänsten innebär även besök hos Eitriums övriga bolag runt om i Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Redovisningsansvarig till ett par av Eitriums industribolag där du utför löpande redovisning, månads- och årsbokslut, upprättande av årsredovisningar och deklarationer.
 • Agera ekonomisk rådgivare till industribolagens VD:ar och stötta med ekonomiska analyser.
 • Aktivt driva processutvecklingar med syfte att implementera enhetliga och effektiva arbetssätt och rutiner.

Om dig
För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig har du en eftergymnasial utbildning från högskola/universitet alternativt yrkeshögskola inom ekonomi, redovisning och/eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har några års erfarenhet som extern Redovisningskonsult där du arbetat brett med ekonomi och hanterat flera bolag parallellt.
Du besitter kunskap inom löpande bokföring, månad-och årsbokslut, upprättande av årsredovisningar (K2&K3) och med fördel löne- och semesterhantering. Du har god systemvana inom Monitor alternativt andra system som kan bedömas likvärdigt. Vidare har du B-körkort och möjlighet att resa 3–5 dagar per månad.

Som person ser vi att du är planerande, proaktiv och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du har ett naturligt driv och trivs väl i en roll där du får arbeta med frihet under ansvar där du tar ägandeskap i dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad och har förmågan att inta ett holistiskt perspektiv samtidigt som du med stor noggrannhet värnar om detaljer. Vidare är du trygg i din expertis och kan på ett självständigt sätt bedriva ditt arbete där du är van hantera olika stakeholders och agera rådgivande till chefer och beslutsfattare.

Viktigt för tjänsten är:

 • Eftergymnasial utbildning från högskola/universitet alt. yrkeshögskola inom ekonomi, redovisning och/eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet som extern Redovisningskonsult där du arbetat brett med ekonomi och hanterat flera bolag parallellt som huvudsakligt ansvarig person och ”gjort arbetet själv”.
 • Tidigare erfarenhet av löpande bokföring inom producerande bolag (varulager och anläggningstillgångar, samt bokslut, upprättandet av årsredovisningar (K2 & K3) samt deklarationer och skattehantering.
 • Att du är driven och självständig där du med bevisat hög effektivitet kan hantera en bredd av arbetsuppgifter med god struktur.
 • God datorvana samt goda kunskaper inom Microsoft Office (Excel m.fl.).
 • B-körkort samt möjlighet att resa 3–5 dagar per månad.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att hanterat löne- och semester.
 • God systemvana inom Monitor alternativt system som kan bedömas likvärdigt.

Eitrums erbjudande
Hos Eitrium blir du del av en välmående industrikoncern med hög framåtanda! Du erbjuds en bred roll, frihet under ansvar och möjlighet att gå in och göra skillnad. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter. Du arbetar självständigt som ansvarig för redovisningen till ett par bolag i koncernen, men blir en del av Eitrium teamet bestående av en Business Controller, Redovisningsansvarig för Eitrium, CFO och inte minst portföljbolagens VD:ar och tjänstemän.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: Borås, Mullsjö eller Nyköping.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter Redovisningsansvarig som en roll för dig? Tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag och var med på Eitriums tillväxtresa!

Rekryteringen hanteras av Needo. Ansök hos Needo.se. Vi på Needo ser fram emot att prata med dig!

Position:
Redovisningsansvarig
Arbetstid:​
8-17
Arbetsform:
Heltid
Sista ansökningsdatum:​
juli 8, 2024
Dela: