Publicerat: 2022-09-05

Eitrium expanderar till Norge och förvärvar Minitech AS och dess dotterbolag Minitech Sweden AB

Eitrium har förvärvat samtliga aktier i Minitech AS och dess dotterbolag Minitech Sweden AB, en tillverkare av medicinska värmeprodukter avsedda för såväl medicinska ändamål som utomhusaktiviteter. Säljarna kommer att fortsätta driva Minitech AS och Minitech Sweden AB.

 

Det Hamarbaserade företaget utvecklar och tillverkar medicinska värmeprodukter för institutioner och ortopediska kliniker inom såväl offentlig som privat sektor, främst i Norge men även i övriga nordiska länder. Produkterna består av värmereglerande klädesplagg och är certifierade enligt medicintekniska direktivet. Säljarna har med stor framgång utvecklat ett marknadsledande företag och genererade en omsättning på 27 miljoner NOK och EBITDA på 7 miljoner NOK 2021.

 

”Minitech är en välskött koncern på en stabil marknad med väldigt få konkurrenter som drivs av behovet för värmehjälpmedel. Företaget är mycket välskött och ägarna har tillsammans med de anställda gjort en fantastisk resa. Vi tar över en verksamhet i extremt gott skick och vi tänker fortsätta på den redan inslagna vägen. Jag ser fram emot Minitechs fortsatta utveckling med Eitrium som ägare”, säger Per Brugge, VD för Eitrium.

 

”Vi hade flera andra intressenter som ville förvärva företaget, men vi har fått mycket förtroende för Eitrium och vi ser en stor potential att, med hjälp av en ny ägare, skala upp vårt företag i andra segment av marknaden.” säger Kjetil Aasbakken, vd för Minitech AS.

 

 

Läs mer om respektive bolag www.minitech.no samt www.eitrium.com.

 

För frågor, vänligen kontakta:

Per Brugge, VD på Eitrium, per@eitrium.com, +46 70-214 43 16

Kjetil Aasbakken, VD på Minitech AS, kjetil@minitech.no, +47 911 97 511

Om Eitrium

Eitrium är en diversifierad nordisk koncern som investerar i etablerade produktbolag inom nischade marknader. Vår vision är att skapa den tryggaste hamnen för små och medelstora entreprenörsledda bolag med marknadsledande produkter.

Dela inlägg

Senaste inlägg

Publicerat: 2023-04-28
As a part of the effort of improving Eitrium’s operations across its business units as well as expansion of the strategic and operational work within the group, Johan Sjölander has been appointed Chief Executive Officer of Eitrium (CEO). Johan takes on the role of CEO after having been a part of the company’s management team as COO from November 2022.
Publicerat: 2023-02-27
Johan Molin har utsetts till ny VD för Mora Contract Manufacturing AB (“MCM”). Johan, som har 25 års erfarenhet från VD- och chefspositioner från ett flertal branscher, efterträder Jan Larsson som kommer fortsätta vara aktiv i MCM som styrelseledamot.