Publicerat: 2022-02-23

Eitrium förvärvar lekplatstillverkaren Polyfix

Eitrium har förvärvat Polyfix AB, en svensk tillverkare av komponenter till lekplatser. Säljaren Ralf Burkhard har – via sitt bolag Vermavision AB – återinvesterat en del av sin köpeskilling i Eitrium och kommer fortsätta i rollen som VD. 

 

Polyfix är en tillverkare av plast-, aluminium- och repbaserade komponenter till lekplatskonstruktioner med all sin tillverkning i fabriken i Söderköping. Bolaget grundades 1984 och är idag ett väletablerat bolag inom sin nisch med omkring 250 aktiva kunder inom både privat och offentlig sektor i över 43 länder. 2021 omsatte bolaget 50 mkr och genererade en EBITDA om 19 mkr.

 

”Vi är väldigt stolta över att vi äntligen kommit i mål. Polyfix är ett otroligt nischat och välskött produktbolag som har en haft en fantastisk historisk utveckling och stabilitet. Deras expertis inom både produktutveckling och tillverkning är ett utmärkt tillskott till Eitriums kompetens och bidrar till en stabil grund för vår tillväxt inom tillverkning av plast- och metallprodukter. Ralf är väldigt skicklig som VD och vi är glada att han vill fortsätta driva bolaget framåt som en del av Eitrium.” säger Per Brugge, VD för Eitrium. 

 

“Som en del av Eitrium-familjen kan vi fortsätta driva vår verksamhet enligt vår egna vision, samtidigt att vara en delägare av Eitrium var det som var lockande. Med stöd från Eitrium siktar vi på nya höjder.” säger Ralf Burkhard, VD för Polyfix.  

 

Läs mer om respektive bolag på www.polyfix.se samt www.eitrium.com.

 

För frågor, vänligen kontakta:

Per Brugge, VD för Eitrium, per@eitrium.com, 070-214 43 16

Ralf Burkhard, VD för Polyfix, ralf@polyfix.se, 0121-24750

 

Om Eitrium

Eitrium är en diversifierad nordisk koncern som investerar i etablerade produktbolag inom nischade marknader. Vår vision är att skapa den tryggaste hamnen för små och medelstora entreprenörsledda bolag med marknadsledande produkter.

Dela inlägg

Senaste inlägg

Publicerat: 2023-04-28
As a part of the effort of improving Eitrium’s operations across its business units as well as expansion of the strategic and operational work within the group, Johan Sjölander has been appointed Chief Executive Officer of Eitrium (CEO). Johan takes on the role of CEO after having been a part of the company’s management team as COO from November 2022.
Publicerat: 2023-02-27
Johan Molin har utsetts till ny VD för Mora Contract Manufacturing AB (“MCM”). Johan, som har 25 års erfarenhet från VD- och chefspositioner från ett flertal branscher, efterträder Jan Larsson som kommer fortsätta vara aktiv i MCM som styrelseledamot.