Publicerat: 2021-12-21

Eitrium förvärvar plastformsprutningsbolaget Werinova AB

Eitrium har förvärvat 100% av aktierna i plastformsprutningsbolaget Werinova AB. Säljarna – Camilla och Jimmy Ågren via deras bolag Selvaggio AB – har valt att återinvestera en del av köpeskillingen i Eitrium och blir därmed delägare i bolaget.

 

Werinova är en svensk legotillverkare av plastprodukter. Bolaget grundades 1983 i Bankeryd och har sedan 2001 sitt säte samt sin verksamhet i Mullsjö. Werinova erbjuder huvudsakligen tjänster inom design, konstruktion, formsprutning och efterbearbetning, där formsprutning är kärnverksamheten. Miljöhänsyn går som en röd tråd genom hela bolagets verksamhet, där man försöker bidra till en mer hållbar värld genom bl.a. nytänkande, återanvändning av plast, användande av biomaterial samt metallersättningar. Bolaget omsatte ca 70 mkr under 2020.

 

”Jag är mycket nöjd över att ha förvärvat Werinova. Bolaget är mycket välskött, och ägarparet har tillsammans med de anställda gjort en fantastisk resa de senaste fem åren. Vi tillträder en verksamhet i extremt gott skick, och vi har för avsikt att fortsätta på den redan inslagna banan. Jag är extra nöjd med att ägarparet Camilla och Jimmy har valt att kliva in som delägare i Eitrium, och att de dessutom kommer fortsätta att driva verksamheten i Werinova vidare.” säger Per Brugge, VD för Eitrium.

 

”Anledningen till att vi valde Eitrium är att de har en autonom affärsmodell där vi som förvärvat bolag tillåts driva vår verksamhet vidare med bibehållen kultur, utan pekpinnar. Dessutom tror vi på potentialen i Eitrium.”, säger Jimmy Ågren, VD för Werinova.

 

Läs mer om respektive bolag på www.werinova.se samt www.eitrium.com.

För frågor, vänligen kontakta:

Per Brugge, VD för Eitrium, per@eitrium.com, 070-214 43 16

Jimmy Ågren, VD för Werinova, jagren@werinova.se, 072-644 32 22

 

Om Eitrium

Eitrium är en diversifierad nordisk koncern som investerar i etablerade produktbolag inom nischade marknader. Vår vision är att skapa den tryggaste hamnen för små och medelstora entreprenörsledda bolag med marknadsledande produkter.

Dela inlägg

Senaste inlägg

Publicerat: 2023-04-28
As a part of the effort of improving Eitrium’s operations across its business units as well as expansion of the strategic and operational work within the group, Johan Sjölander has been appointed Chief Executive Officer of Eitrium (CEO). Johan takes on the role of CEO after having been a part of the company’s management team as COO from November 2022.
Publicerat: 2023-02-27
Johan Molin har utsetts till ny VD för Mora Contract Manufacturing AB (“MCM”). Johan, som har 25 års erfarenhet från VD- och chefspositioner från ett flertal branscher, efterträder Jan Larsson som kommer fortsätta vara aktiv i MCM som styrelseledamot.