Publicerat: 2022-03-25

Eitrium förvärvar Mora Contract Manufacturing AB

Eitrium har förvärvat samtliga aktier i Mora Contract Manufacturing AB, en svensk tillverkare av metallkomponenter till telekommunikationsmaster. Säljaren Jan Larsson har – via sitt bolag Skytteln AB – återinvesterat en del av sin köpeskilling i Eitrium och kommer fortsätta i rollen som VD. 

 

Mora Contract Manufacturing AB är en tillverkare av metallkomponenter till telekommunikationsmaster baserad i Mora och tillverkar även egna produkter såsom isskrapor, spårfräsare och takfästen. Bolaget grundades 1965 och är idag ett väletablerat bolag inom sin nisch med kunder runt om i världen. 2021 omsatte bolaget 58 Mkr samt genererade en EBITDA om 8 Mkr.

 

”Jan är en väldigt skicklig entreprenör som driver ett väldigt fint bolag. Mora Contract Manufacturing med sin expertis och kompetens inom metallindustrin är ett utmärkt tillskott till Eitrium och utgör det andra bolaget som tillverkar metallprodukter som Eitrium förvärvar. Vi växer snabbt inom alla våra segment och ser fram emot att växa ytterligare” säger Per Brugge, VD för Eitrium. 

 

Säljaren Jan Larsson har vid flera tillfällen utmärkts för sina prestationer. Bland annat utsetts två gånger till årets företagare i Mora, Gasell tre gånger av Dagens Industri och årets superföretag av Veckans Affärer.  

 

”Vi är mycket nöjda med att ha funnit en långsiktig ny ägare med vilka vi kan fortsätta driva verksamheten enligt vår egna vision. Med Eitrium som ägare kan vi skala upp verksamheten ytterligare.” säger Jan Larsson, VD för Mora Contract Manufacturing. 

 

Läs mer om respektive bolag www.mcmab.nu samt www.eitrium.com.

 

För frågor, vänligen kontakta:

Per Brugge, VD för Eitrium, per@eitrium.com, 070-214 43 16

Jan Larsson, VD för Mora Contract Manufacturing, jan@mcmab.nu, 070-553 80 14

 

Om Eitrium

Eitrium är en diversifierad nordisk koncern som investerar i etablerade produktbolag inom nischade marknader. Vår vision är att skapa den tryggaste hamnen för små och medelstora entreprenörsledda bolag med marknadsledande produkter.

Dela inlägg

Senaste inlägg

Publicerat: 2024-05-23
Andreas Andersson utsågs till ny VD för Eliasson Plast AB hösten 2023. Andreas tar med sig en längre erfarenhet från plastbranschen in i rollen och efterträder Thomas Eliasson som varit med och grundat företaget.
Publicerat: 2024-05-06
Mikael Lillvik utsågs till ny VD för Ab Keymet Oy, januari 2023. Mikael har tagit med sig en gedigen erfarenhet och expertis till Keymet efter att sedan innan tillbringat 30 år i ledande befattningar och efterträder Janne Vähäkangas.